1. Welcome to TalkBass 2014! If you're new here, we just went through a major site upgrade. Please post all concerns and bugs to the Forum Usage Issues forum. We will be monitoring that forum. We are currently evaluating the "One Post Per Classified Ad" policy. Thank you for all of your feedback.

    The TalkBass iphone/android app is NOT WORKING currently. We're working on it. Tapatalk IS working, so if you need to use an app, use Tapatalk. Try using your browser though - TalkBass is now 100% responsive to your phone/tablet screen size ;)

    Please read the TalkBass 2014 FAQ for lots of great info on the new software.

Ashdown ABM 500 crackle

Discussion in 'Amps [BG]' started by magicaltrevor70, Jan 8, 2014.

  1. magicaltrevor70

    magicaltrevor70

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    My Ashdown ABM 500 EVO III has recently developed a crackle. I only hear the crackle when the lead is plugged in to the input, even without a bass or any boxes. It's been unused for about 12 months because I moved house, but it was fine last time I used it.

    Any thoughts as to what might be causing it?

    Thanks.
  2. JAUQO III-X

    JAUQO III-X

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Likes Received:
    0
    Disclosures:
    Endorsing artist:see profile.
    Sounds like it could be dust build up, just spray some electronic cleaner into the input holes and you should be fine.



    And check the tube, might be time to replace the tube and if that's the case have no worries just basic maintenance that needs to be done sometime.










    Ashdown endorser.

Share This Page