1. Welcome to TalkBass, the Premier Bass Player Community and Information Source. We've been uniting the Low End Since 1998!

    We're glad you've found us. Register a 100% Free Account to post and unlock tons of features.

Classic Vibe Jazz bridge pickup problem

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by MoscowRadio, Jan 13, 2013.


  1. MoscowRadio

    MoscowRadio

    Joined:
    Sep 28, 2012
    A few days ago, I noticed I wasn't getting any output from my Squier Classic Vibe's bridge pickup unless I turn it past where it usually stops. I traded for the bass about 3 months through my local classifieds and was working fine until last week.

    I hope you guys can help me, thanks in advance.
     
  2. Cadfael

    Cadfael

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Location:
    Germany, EU
    Sounds like a serious pot problem and no wire problem to me ...

    If the bass is 3 mounth old, you should get it fixed for free - or at last a new volume pot. Such a pot costs 2 to 5$ ...

    As it is a Jazz Bass you can losen the three panel screws and have a look inside. If you are only a bit carefull, nothing can happen. Maybe you see something which is different to the other volume pot? But I think there will be nothing to see ...
     
  3. rojo412

    rojo412 MARK IT ZERO! Supporting Member

    Joined:
    Feb 26, 2000
    Location:
    Cleveland, OH.
    Disclosures:
    Proprietor, ACF Custom
    Yeah, that sounds like a bad pot. Cheap and easy to fix.
    Are you handy with a soldering iron?
     
  4. MoscowRadio

    MoscowRadio

    Joined:
    Sep 28, 2012
    Thanks for the advice, I'll check the pot.
     
  5. Register to disable this ad

Share This Page