SOLD FS Only: Eden WT500 MD/VA/DC

Discussion in 'For Sale: Amps, Preamps, and Cabinets' started by tink9975, Jan 18, 2013.


Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
    I'm putting my Eden WT500 up for sale

    This was purchased new by me in 1996 at Venemans's Music in Rockville, MD when P.J. Rubal was a department manager there (useless trivia).

    I recently replaced the tube with a new Mullard 12AX7 and gave the input/output jacks a cleaning with deoxit. I also replaced the power switch which had malfunctioned.

    The amp exhibits some hiss through the mains when in use, but I've never noticed any hiss through the DI, either through a PA or recording.

    I'm asking $350 shipped, $325 local sale for the amp, rack ears, and a 3 foot Hosa Banana to Speakon amp cable.
     
  2. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
  3. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
  4. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
  5. Register to disable this ad
  6. melodicly

    melodicly

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    412
    Location:
    New Orleans, LA
    Any thoughts on why its hissing through the mains? I would use it mostly di into a power amp but would also like to use with one cab on smaller gigs. Although an 8ohm cab with what I think would only be around 75w probably wouldn't cut it.
     
  7. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
    I'm not sure, It's always had it and replacing the tube in the pre didn't affect it. I've heard that rotating the transformer inside can lessen the hiss, but I've not tried that.

    It puts out 125 per side at 8ohm, 250 per side at 4ohm or 500 bridged into 8ohm. I ran it bridged into an Avatar TB153
     
  8. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
    The Amp can be heard in the soundcloud link in my sig, this is a recording taken from the board at a live show, using the Amp's DI
     
  9. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
    pricing change bump
     
  10. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
  11. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD
    sold pending payment
     
  12. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    986
    Media:
    2
    Albums:
    1
    Location:
    MoCo, MD

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page