Helicore Hybrid A string problems

Discussion in 'Strings [DB]' started by jazzcat_13, Mar 23, 2014.


  1. jazzcat_13

    jazzcat_13

    Joined:
    Aug 11, 2013
    Location:
    Ventura, California
    My bass at my high school is currently strung with Helicore Hybrids. They've been handling fine until recently. When I bow the A string, my bow barely grabs the strings and a harsh metallic noise is produced. I've cleaned my strings to see if that was the problem and it didn't help one bit. Has anyone else had this problem with the A string or could it be a personal problem with my technique?
  2. eerbrev

    eerbrev

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Location:
    Sudbury,ON, Canada/ Akron, OH
    have you had a big change in humidity recently? if so it might be being affected by a wolf.

    if not, the string may have gone false. time for a new string.
  3. jazzcat_13

    jazzcat_13

    Joined:
    Aug 11, 2013
    Location:
    Ventura, California
    Yes, the weather in my area has been really bipolar lately (one week cold then the next hot). They are about a year old, so I'm gonna go with weather.
  4. eerbrev

    eerbrev

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Location:
    Sudbury,ON, Canada/ Akron, OH
    Do your best to keep your bass in as stable of an environment that you can. Keep it in its case, that sort of thing, try and keep it out of super dry and super-humid areas.
  5. Register to disable this ad
  6. daddarioorch631

    daddarioorch631

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Location:
    Farmingdale, NY
    Disclosures:
    Product Specialist, D'Addario & Co.
    Hi there! I work for D'Addario, and I'd be happy to get this issue fixed for you. Please feel free to message me or email me if you continue to have problems.

    josephine.llorente@daddario.com

Share This Page