1. Welcome to TalkBass 2014! If you're new here, we just went through a major site upgrade. Please post all concerns and bugs to the Forum Usage Issues forum. We will be monitoring that forum. Thank you for all of your feedback.

    The TB Android app is working, you may need to uninstall/reinstall. The iPhone app is still pending approval by Apple. If you haven't yet, try using your mobile browser - TalkBass is responsive to any screen size.

    Please read the TalkBass 2014 FAQ for lots of great info on the new software.

I have been mixing amps, is it bad to...

Discussion in 'Amps [BG]' started by duderus, Jan 11, 2013.

  1. duderus

    duderus

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Likes Received:
    0
    Mesa mpulse and epifani ul502 to two separate cabs. I like the response of one cab more than the other once and a while. So, if I had a small gig is it ok to mix the amps but only have the one going to a cab?
  2. Bass_Pounder

    Bass_Pounder

    Joined:
    Jan 19, 2002
    Likes Received:
    2
    Huh ?

    Not very clear what you are trying to ask or do.
  3. duderus

    duderus

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Likes Received:
    0
    Sorry, I had surgery on my right thumb so left handed only typing is difficult.

    I am mixing two amps that are each powering two different cabs. For a smaller gig I would like to only bring one cab, but I like the tone of mixing. Is it safe to run the amp mixed without it running through a cab? I am essentially using it as a preamp.
  4. CL400Peavey

    CL400Peavey Supporting Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Likes Received:
    22
    Depends on the amps. Most solid state amps can be run with out a cab attached.
  5. duderus

    duderus

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Likes Received:
    0
    It would be the mpulse 600. What do u think?
  6. CL400Peavey

    CL400Peavey Supporting Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Likes Received:
    22
    Yes you could run that with out a cab, and send the DI to the PA.
  7. duderus

    duderus

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Likes Received:
    0
    Di is currently going back to return of epifani for mixing. I do have my di of epi free though.
  8. RickenBoogie

    RickenBoogie

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Likes Received:
    0
    Just DO NOT connect both amps to one cab. If that's where this is going.
  9. CL400Peavey

    CL400Peavey Supporting Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Likes Received:
    22
    +1
  10. duderus

    duderus

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Likes Received:
    0
    Oh. Never thanks guys
  11. JHAz

    JHAz

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Likes Received:
    0
    I"m seriously lost. If amp 2 is connected to the bass but not to a cab, how in the world does it add anything to the sound being projected onto the stage/into the room? Presumably I'm missing something simple here . . .
  12. Mykk

    Mykk

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Likes Received:
    0
    Perhaps this will clear things up:

    http://www.talkbass.com/forum/f15/help-multiple-amps-944810/

Share This Page