1. Welcome to TalkBass, the Premier Bass Player Community and Information Source. Register a 100% Free Account to post and unlock tons of features.

Is my preamp bad?

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by NelsonNelson, Nov 14, 2012.


  1. NelsonNelson

    NelsonNelson

    Joined:
    Sep 25, 2011
    I have a Carvin 12 year old bass and it has the lowest output ever, almost whisper quiet. Volume doesn't effect the difference either on the bass or anything. YES I have trouble shot the cable and amp with my other bass. It's this Carvin. I think the preamp is shot.

    Any help?
     
  2. NelsonNelson

    NelsonNelson

    Joined:
    Sep 25, 2011
    edited. No one has any experience with this?
     
  3. winegamd

    winegamd

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Location:
    Mount Vernon, WA
    Is the battery good?
     
  4. WoodyG3

    WoodyG3 Supporting Member

    Joined:
    May 6, 2003
    Location:
    Colorado, USA
    What output do you have in passive mode? Any difference when you pan from one pickup to the other? Have you double checked the jack input? It could be as simple as a dirty volume pot.
     
  5. Register to disable this ad
  6. NelsonNelson

    NelsonNelson

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Sorry been slammed. Replaced battery works now. Weird because I've never had a battery malfunction to where the bass was doing that.

    Now I still have the 60 cycle hum with the mids...that goes away when I touch the strings. I didn't mess with the wiring just replaced wire for wire the jack as it was going bad. So do I just need to junk this preamp and get a new one?
     
  7. NelsonNelson

    NelsonNelson

    Joined:
    Sep 25, 2011
  8. NelsonNelson

    NelsonNelson

    Joined:
    Sep 25, 2011
    I have a 60 cycle hum in the mids...need help.
     

Share This Page