1. Welcome to TalkBass, the Premier Bass Player Community and Information Source. We've been uniting the Low End Since 1998!

    We're glad you've found us. Register a 100% Free Account to post and unlock tons of features.

Looper effect help.

Discussion in 'Effects [BG]' started by ArmingEritrea, Dec 30, 2012.


  1. ArmingEritrea

    ArmingEritrea

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Hey guys! So I'm going in to my local music store tomorrow to pick up a looper; most likely the 'Boss Rc2 looper'. I was just wondering if it was possible to have two instruments looped at the same time through the one looper? I,e Bass, then elec guitar.

    Thanks in advance. :smug:
     
  2. Jazz Ad

    Jazz Ad Mi la ré sol Gold Supporting Member

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Location:
    Reims, Champagne, France
    The looper will record whatever you send it. If you have several inputs, through a mixer for example it will record everything.
     
  3. elmerci

    elmerci

    Joined:
    Dec 30, 2012
    lopping can use layering instruments
     
  4. elmerci

    elmerci

    Joined:
    Dec 30, 2012
    But using a quick jump to another loop RC-300 is advisable ex. recording 1st Track for stanza. 2nd track for Refrain,3rd Track for Chorus
     
  5. Register to disable this ad
  6. Ubersheist

    Ubersheist

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Location:
    Ventura, California

Share This Page