1. Welcome to TalkBass 2014! If you're new here, we just went through a major site upgrade. Please post all concerns and bugs to the Forum Usage Issues forum. We will be monitoring that forum. Thank you for all of your feedback.

    The TB Android app is working, you may need to uninstall/reinstall. The iPhone app is now updated and should work after you upgrade. TalkBass is responsive to any screen size, so we recommend using your mobile browser for full functionality.

    Please read the TalkBass 2014 FAQ for lots of great info on the new software.

New Pedal Board

Discussion in 'Effects [BG]' started by SonOfDelorian, Nov 9, 2012.

  1. SonOfDelorian

    SonOfDelorian

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Likes Received:
    0
    Hey Guys,

    Think you can give us a hand I have the pedals below:

    Boss Tuner TU-2
    Boss Bass EQ GEB-7
    Boss Delay DD - 3
    Boss Phaser PH-3
    Boss Bass Overdrive - ODB3
    Boss Fuzz - FZ5
    Boss Flanger - BF3
    Boss Distortion - DS1
    Boss Bass Synth - SYB5
    Electro Harmonix Bass Balls
    Electro Harmonix Octave Multiplexer
    ZVEX Wooly Mammoth
    Akai Deep Impact SB1
    Line 6 G30 Wireless Pack

    I need a pedal board that can fit them all. I've looked at Boss (a board which I currently own), Diageo and Pedal Pad but nothing of them look big enough for what I want. Any ideas?
  2. aetheriac

    aetheriac Supporting Member

    Joined:
    May 15, 2011
    Likes Received:
    0
    You need to either do some math, or make paper cut out versions of you pedals and find an arrangement that works. Then figure out the dimensions you need and compare to existing boards or build your own.
  3. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Likes Received:
    0
    Take a look at Pedaltrain boards, a PT2 might be a tight fit, but a Pro or PT3 could work for you
  4. SonOfDelorian

    SonOfDelorian

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Likes Received:
    0
    Wish it wasn't a custom job, only thing is even if I have one built I know I'm getting more so I then need another board
  5. SonOfDelorian

    SonOfDelorian

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Likes Received:
    0
    @tink9975 Cheers! I've seen them on stage before!
  6. tink9975

    tink9975 Supporting Member

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Likes Received:
    0
    here is my PT2 to give you an idea.

    [​IMG]
  7. mixedbass

    mixedbass Supporting Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Likes Received:
    0
    Disclosures:
    Managing Editor, notreble.com
    Not sure if you've ever seen this - I think it's kind of handy. You can plan your board out with different sizes, etc.
    http://pedalboardplanner.com/
  8. Bassmanbob

    Bassmanbob Supporting Member

    Joined:
    Nov 25, 2002
    Likes Received:
    0
    If you do the paper cut out thing, make sure you give the jacks and electronic connectors their room too. You can possibly plan out the whole thing real well, only to end up with a board too small only because you forgot to plan all of the 1/4" plug connectors, cables and electrical wires.

    Have fun!
  9. HolmeBass

    HolmeBass

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Likes Received:
    3
    The no-solder Lava pedal board cable kit is cool and gives you cables with very small heads to save space. The real consideration is how nimble your feet are as I find, depending on the pedals, I need to leave extra space so that I am not accidentally hitting the switch of adjacent pedals. With the Deep Impact I'd guess you're looking at a PT Pro, but that is just a guess. Some people with nimble feet can do the pedal tetris thing and really get a lot of pedals into a small space.
  10. MarkAndHisBass

    MarkAndHisBass

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Likes Received:
    0
    Before seeing that you'd already dismissed Diago boards, I was actually going to suggest the Diago Tourman. From the pictures I've seen of it around the internet, it looks like it would fit all your pedals in and then some. Assuming you have all of these pedals at hand right now, I'd suggest finding the dimensions of the Tourman and using tape to roughly map out the size of it on your floor and then place your pedals in to see if its size will suffice.

    Of course, I'm just assuming that you've not already tried this method.
  11. Gadgetjunky

    Gadgetjunky

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Likes Received:
    0
    rack em, and control them with Voodoo Ground Control Pro and 2 GCX loopers. One button control over 1-16 pedals in an instant.

    edit: well I guess you can't stack GCX units, they are channel 16 only. Then RJM effect gizmo instead. Concept still the same.
  12. SonOfDelorian

    SonOfDelorian

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Likes Received:
    0
    Going to have to try the tape approach. I've never done the whole rack thing. I'd love to but I don't know how? I under the two control units and midi board but how do you link like multiple pedals to turn on at the touch of the midi
  13. Gadgetjunky

    Gadgetjunky

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Likes Received:
    0
    It's actually not that difficult and with all these pedals its very functional. If you want more than 1 pedal to kick in during a song or turn off there's a riverdance of stomping on conventional pedalboard. And your pedal are safer in a rack from dirt, spilt drinks or someone bumping your settings. Midi is actually very simple and noting you couldn't figure out quickly.

    Get the pull-out shelves, put pedals you like to twist knobs on up higher. You signal is only only going thru the pedals you are currently using. It's worth looking at.
  14. SonOfDelorian

    SonOfDelorian

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Likes Received:
    0
    Is there any method of midi control that turns on multiple pedals?
  15. Bassmanbob

    Bassmanbob Supporting Member

    Joined:
    Nov 25, 2002
    Likes Received:
    0
    I found this line very funny. Thanks!
  16. DeltaPhoenix

    DeltaPhoenix Supporting Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Likes Received:
    4
    It doesn't have to be a riverdance, true bypass loopers can sometimes get around this.
  17. Gadgetjunky

    Gadgetjunky

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Likes Received:
    0
    yea, it's basically a remote looper setup. I almost referenced that. But, unless you get a programmable looper you still have multiple buttons to press. The Voodoo ground control pro can give you 4 patches (multiple pedals) and 8 stomp box (single pedal) per bank. I'm using a Behringer FCB1010 and pedals that have midi inputs and it works very nice.

    I plan on posting a rig rundown of my rack soon. I think I'm done, but I've said that many times before ;)
  18. mjac28

    mjac28 50th Anniversary Ed Sullivan February 9, 1964 Gold Supporting Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Likes Received:
    27
    Rebel board
  19. Fattony

    Fattony

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Likes Received:
    0
  20. DeltaPhoenix

    DeltaPhoenix Supporting Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Likes Received:
    4
    Yeah when I said sometimes, it really works best if I always use a couple of pedals together or only one or two out of how many are in my loop and I turn on/off the ones needed for the upcoming song. And still a little tap dance is occasionally inevitable this way. Still better than no looper.

    I have considered the midi controller/rack set-up...IDK if I'll go that route.

Share This Page