PLEASE HELP!! Tonestyler & Toggle Switch problem...

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by AJDZGN, Jan 19, 2014.


  1. AJDZGN

    AJDZGN

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Location:
    Toronto, ON Canada
    I'm wondering if you kind folks could help me out. I am a total newbie electrician. I purchased a Tonestyler Duo Six and a DiMarzio Model P & Model J to put into a Jazz Bass Special. I've put in a set of passive pickups once before and I figured I could handle this job - I was wrong.

    I tried once myself and totally ****ed it up so I brought it in to a tech. I just got it home and the 3-way toggle switch is not fully working. It doesn't blend while in the middle position - only the neck pups are coming through. Also, when it's switched to the bridge, it seems there is very little input from the Tonestyler for that pickup.

    I whipped up a rough diagram of the current wiring scheme. Can anyone see what might be going on here??

    Thanks!

    [​IMG]
     
  2. Jazz Ad

    Jazz Ad Mi la ré sol Gold Supporting Member

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Location:
    Reims, Champagne, France
    They really use 6 wires in the Tonestyler ? It seems way over the top for a basic tone changer, 2 should be enough.
     
  3. AJDZGN

    AJDZGN

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Location:
    Toronto, ON Canada
  4. JimmyM

    JimmyM Supporting Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Location:
    Apopka, FL
    Disclosures:
    Endorsing: Ampeg Amps, EMG Pickups
    Best thing to do is contact Don at Stellartone and ask him.
     
  5. Register to disable this ad
  6. AlarmClock314

    AlarmClock314

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Location:
    Southern WI
    The TS Duo's are for basses with a Vol-Vol configuration and have 6 wires: two sets of hot, ground, and floating ground. He is using the correct TS for a PJ bass.

    I'm not great at wiring so I can't say what the issue is, but here is a link for the standard PJ wiring.
     
  7. AJDZGN

    AJDZGN

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Location:
    Toronto, ON Canada
    Cheers. I talked to Don once before I attempted to install it, and now I'm waiting until Monday to give him an update. I was just hoping I could gather some more insight from anyone else who may have had a similar problem.
     

Share This Page