sunn beta bass squeak feedback issue

Discussion in 'Amps [BG]' started by slm91, Jan 24, 2014.


  1. slm91

    slm91

    Joined:
    Dec 16, 2013
    set up is geddy lee j bass > tuner> boss BOD > sansamp> sunn beta bass.. but for some reason even at low volumes i am getting a squeaky feedback even when i am holding the strings and there should no feedback. ive ruled out the pedals because when they are off i am still having the same issue. ive come to learn that there is very little clean head room with this bass head, but this shoudnt be happening. playing in a punk band guitarist is playing a JCM800 cranked ALL the way. Its very inconsistent. some days it doesnt do it. the next practice i havent touched any of the settings and it acts up...this is very annoying HELP!
     
  2. tom-g

    tom-g

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Could be dirty pots.
     
  3. Fishheadjoe

    Fishheadjoe

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    Toronto Canada
    ^This!
    Take it to a tech and him give it a once over... clean up all the pots and chech it over well.
    I have a beta bass amp made in the 80's. I recently had it cleaned and checked over after a few decades of neglect.
    It works as it should now!
    Probably just dirty pots... and the drive pots on that amp do tend to be a bit finiky...
    Fishheadjoe
     
  4. kohntarkosz

    kohntarkosz Banned

    Joined:
    Oct 29, 2013
    Location:
    Edinburgh - Scotland
    If it hasn't had the caps replaced, it is probably time for that.
     
  5. Register to disable this ad

Share This Page