1. Welcome to TalkBass 2014! If you're new here, we just went through a major site upgrade. Please post all concerns and bugs to the Forum Usage Issues forum. We will be monitoring that forum. Thank you for all of your feedback.

    The TalkBass iphone/android app is NOT WORKING currently. We're working on it. Tapatalk IS working, so if you need to use an app, use Tapatalk. Try using your browser though - TalkBass is now 100% responsive to your phone/tablet screen size ;)

    Please read the TalkBass 2014 FAQ for lots of great info on the new software.

Warwick wca 410 issues after live gig!

Discussion in 'Amps [BG]' started by CALIsub5, Feb 14, 2014.

  1. CALIsub5

    CALIsub5

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Likes Received:
    0
    Hey internet thanks for letting me join.
    Basically I have a question for you gurus. I had my amp and quad used for the backline of 4 bands last night. Halfway through the last act it died. I switched inputs on the amp and all was good. So one would assume the amp was the problem but NO! its not. I got home and have done extensive testing only to find out my amp works with my other quad. So i tested the leads they all work. The problem is my quad box (warwick wca 410). So I took the grate off and removed/tested the speakers directly and all worked (thank god). But then plugged it back up and only to find out that it is not working again. After careful testing I have come to the conclusion the input jacks on the back of the cab have been fried somehow but not sure. Anyway if anyone has any thoughts I would love to hear them.
    Many thanks in advance.
    Lucas
  2. punkjazzben

    punkjazzben

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Likes Received:
    0
    Maybe one of the other bass players wrecked an input by trying to shove the wrong kind of plug in the wrong kind of socket? I've seen it happen...

    The Warwick cabs have two sets of sockets yes? Have you tried the other style?
  3. CALIsub5

    CALIsub5

    Joined:
    Feb 14, 2014
    Likes Received:
    0
    i used the 1/4 inch jack leads not the speakon. So no I have not tested the with speakon and will give it a shot once i have some to use. Cheers for that advice

Share This Page