1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

Aguilar SC 500 Volume Issues

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by XsSpeed, Nov 26, 2017.


  1. XsSpeed

    XsSpeed

    Sep 14, 2009
    Southern Maryland
    My SC 500 just randomly decreases in volume by like ½ while I’m playing and won’t increase again. I usually turn the gain way up to compensate then it’ll eventually get loud again. What’s going on with it?

    I use passive basses with different cables. Any suggestions?
     
  2. Email Aguilar. . That'd be what I'd do as I'm no tech-spert :woot: but I'm ok with words ;)
     
    XsSpeed likes this.
  3. If the amp has an Effects Loop try linking the Send and Return with a signal cable. Sometimes the contacts in the switches attached to these jack get corroded and cause all sorts of troubles.
     
    Last edited: Nov 27, 2017
    XsSpeed, rodl2005 and Al Kraft like this.
  4. Al Kraft

    Al Kraft Supporting Member

    May 2, 2016
    Northern Virginia
    Well said! :thumbsup:
     
    rodl2005 likes this.
  5. sneauxman

    sneauxman

    Jul 14, 2017
    Big +1 on this one... Had the same happen to my 500sc
     
    XsSpeed likes this.
  6. sneauxman

    sneauxman

    Jul 14, 2017
    Also that 500 had a series parallel toggle to their effects loop by pulling one of the balance knobs... Try manipulating those also
     
  7. kpc

    kpc

    Apr 6, 2011
    Contact Aguilar. It might need to be serviced.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.