Dismiss Notice

Psst... Ready to join TalkBass and start posting, make new friends, sell your gear, and more?  Register your free account in 30 seconds.

crown xs900

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by lucai, Jan 20, 2005.


  1. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    Does anyone own one here? or have any experience with them? itll be used to power a mesa 4x10 powerhouse and 1x15 ext cab /w pod pro as a pre amp.
     
  2. Tony

    Tony

    Feb 16, 2004
    Southern California
    Hey Lucai, I've got one. I'm using an EVO-RPM pre into it, and it powers an Eden 410XST and an Avatar 410 Pro. I run the amp bridged mono ... I'd say the rating is about right, doesn't seem overly powerful for it's specs, but certainly seems to push the watts it claims to. I've had mine for about 4 months or so and no problems at all ... feel free to ask anything I mighta missed ...

    Take care,

    Tony
     
  3. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    how do u suggest i run the amp if im using a 4x10 600@ohm

    and how would u suggest i run the same cab with a 1x15 400@ohm?

    thanx, lucas
     
  4. Tony

    Tony

    Feb 16, 2004
    Southern California
    Hey Lucai ... your post doesn't show ohm ratings on my computer. Regardless, assuming the 600 and 400 are power ratings, even if you're running 8ohm cabs the amp should have plenty of headroom. What type of preamp are you going to be using? If you've got a crossover, you could run the amp in stereo with each cab on a seperate channel, or if the two cabs are different ohm ratings, you'd want to do that also. Otherwise, if both cabs are the same ohms, you could run the amp bridged ... it'd have tons of headroom with the cabs you have.

    Talk to you soon,

    Tony
     
  5. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    ira 8 ohm and im using a bass pod pro
     
  6. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    im also considering schroeder cab's but there all rated @4 ohm
    can i run the mesa 4x10 @ 8ohm with a schroeder with the xs 900?
     
  7. Frank Martin

    Frank Martin Bitten by the luthiery bug...

    Oct 8, 2001
    Budapest, Hungary, EU
    If you run one off one side, and the other off the other side, it will work just right.
     
  8. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    can i run both channel's at different ohm levels with the xs?
    without bridging and causing the 2.6ohm load?

    -lucas
     
  9. Tony

    Tony

    Feb 16, 2004
    Southern California
    Yep, you'd be safe to run the amp in stereo with a 4ohm load on one side and an 8ohm load on the other.

    Take care,

    Tony
     
  10. lucai

    lucai

    Aug 9, 2004
    San Francisco
    Recording Engineer, The Pocket Studios
    looks like ima be getting a schroeder, thanx tony for all
    the help much appreciated, i honestly don't know what
    i'd do without this website
     
  11. Tony

    Tony

    Feb 16, 2004
    Southern California
    No problem Lucai, glad to be of help ...

    Take care, and have fun ...

    Tony