EMG JX set's volume potis aren't doing what they are supposed to do.

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by Hag3n, Oct 7, 2018.


Tags:
  1. Hag3n

    Hag3n

    Oct 7, 2018
    So I just got the EMG JX pickups and installed them together with the potis. I have a volume poti for each pickup and a tone poti.

    The Problem:

    both volume potis don't change the volume. Instead they both make the pick ups blend into each other.
    I am not really sure but it seems that when both potis are turned into the same direction, both PUs are active (or only the neck one, not sure sound wise). Clockwise or counter clockwise doesn't matter. It sounds the same.

    When they are turned into opposite directions I can definitely hear that only the bridge PU is working.

    Did I make a mistake installing the set or did I get the wrong potis?
     
  2. Slater

    Slater Leave that thing alone.

    Apr 17, 2000
    The Great Lakes State
    It’s highly unlikely you have the wrong pots. Carefully recheck your wiring and make sure all of the connectors are facing the correct direction.
     
  3. Hag3n

    Hag3n

    Oct 7, 2018
    Okay, took everything apart and took another look at the manual. There is a very small hint in it that says that one of the connectors has to be plugged in upside down. This solved all my problems.
     
    Slater likes this.
  4. Slater

    Slater Leave that thing alone.

    Apr 17, 2000
    The Great Lakes State
    :thumbsup:
     

Share This Page