1. Please take 30 seconds to register your free account to post, make friends, earn reward points at our store, and more!  
     
    TalkBass.com has been uniting the low end since 1998.  Join us! :)

EQ clip flashes when turned off on EDEN WT-550

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by widjajar, Apr 28, 2004.


  1. widjajar

    widjajar

    Apr 21, 2003
    Hi all,
    I've discovered that my EQ clip light flashes right after I turn off the amp. Is this something that I shoud be concern about or is this normal?? Has any of you WT 550 owners experience this too?

    FYI, Gain and Master volume has been set all the way down and all eq are set flat.
    Here's what Eden says about the EQ clip on the manual: This indicator will flash if clipping occurs in the EQ section of the preamp. This can be remedied by decreasing the amount of boost in the EQ section or by decreasing the Gain control. This light should never be on while playing.

    Thanks ya'll...
     
  2. kobass

    kobass Supporting Member

    Nov 3, 2003
    Outside Boston
    I had a WT-550 for a while and it did the same thing. I believe it's just an internal capacitor discharging and is nothing to worry about. ;)
     
  3. lsu921

    lsu921 Supporting Member

    Jun 6, 2003
    Port Allen, La
    WT-300 does the same thing. Always has.. You're fine.
     
  4. my 800 has done that since i bought it 6 years ago
     
  5. widjajar

    widjajar

    Apr 21, 2003
    phew.... :rolleyes: Glad to know that it was ok. I guess the manual is right, the light should never be on WHILE playing not when being turned off.
    Thanks you guys, I appreciate it!
     
  6. maxbass

    maxbass

    May 22, 2002
    Milano Italy
    Another Wt550 eq clip lightening at shoot down here