Dismiss Notice

Psst... Ready to join TalkBass and start posting, make new friends, sell your gear, and more?  Register your free account in 30 seconds.

? For Bergantino Owners

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by bassjigga, Oct 11, 2005.


  1. bassjigga

    bassjigga

    Aug 6, 2003
    Have any of you guys noticed a noisy high frequency horn in your Bergs? Or is it just me? I have an HT322 and it sounds like (for lack of a better description) an air leak. It seems to be coming from the horn because if I turn the attenuator all the way down, the cab is dead quiet. Any thoughts? Is that just normal noise? Or is there something wrong?
     
  2. maurilio

    maurilio Musician - Owner at Mo's Shop - Tech at Nordstrand Supporting Member

    May 25, 2003
    Studio City+Redlands, CA
    Endorsing artist: Nordstrand - Genzler Amplification - Sadowsky - Dunlops Strings - DR Strings
    Hi,
    the best thing would be to call Jim himself, or email him.
    He's very nice and helpful.
    www.bergantino.com

    'nice day

    Mo'
     

  3. I'd look to the amp for the source of the problem. Speakers and horns only reproduce what's going into them. It's very unlikely that the problem is the driver itself.
     
  4. bassjigga

    bassjigga

    Aug 6, 2003
    Ok so I tried powering up my amp connected to the cab with no bass or cable connected to it and everything sounds quiet. I doubt it's my Zon electronics. Could it just be cheap instrument cable?
     
  5. cheezewiz

    cheezewiz

    Mar 27, 2002
    Ohio
    I've never noticed it, but then again, my Berg doesn't have a tweeter!
     
  6. Pacman

    Pacman Layin' Down Time Staff Member Gold Supporting Member

    Apr 1, 2000
    Omaha, Nebraska
    Endorsing Artist: Roscoe Guitars, DR Strings, Aguilar Amplification
    Never had any problems with either of mine.
     
  7. DaveDeVille

    DaveDeVille ... you talkin' to me ?? Supporting Member

    mine is dead quiet ... never had any problems at all .

    i wonder if it has the original horn ?
    did you buy it used , by any chance ?

    or , maybe it is just a cheap cable after all ...
     
  8. bassjigga

    bassjigga

    Aug 6, 2003
    No I bought it new... never abused it or anything. I think I'm going to pick up a couple good cables and see if that cures it. That's really the only weak link in my signal chain. Top quality basses, amp, and cab...
     
  9. tombowlus

    tombowlus If it sounds good, it is good Gold Supporting Member

    Apr 3, 2003
    North central Ohio
    Editor-in-Chief, Bass Gear Magazine
    It definitely sounds like something other than the tweeter in your HT322. Try new cables, and try firing it up in another room (on a different AC circuit). Just for kicks, do you have another bass to try? Your Zon might have a loose ground connection somewhere.

    Good luck, Tom.