1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  
     
    TalkBass.com has been uniting the low end since 1998.  Join us! :)

Hartke LH1000 + Preamps

Discussion in 'Effects [BG]' started by churchill78, Jul 20, 2012.


  1. churchill78

    churchill78

    Sep 6, 2011
    Hey,

    i have recently got a Hartke LH1000, Hydrive 4x10 and a 1x15.
    i was running a sansamp Bass DI Driver through the effects loop as a preamp to give the head a bit of dirt. But for whatever reason the Sansamp has completely died on me. It will work for 10-15 minutes, then it will start to randomly cut out. And it happens even quicker if i step on the MXR Blowtorch.
    it seems like it can't handle the hot signal going through it ??
    Anyway, tried the obvious things. Moved it to go into the amps input instead of effects loop, changed the power supply, tried running it on batteries, but still have the problem. So i have had no choice but to "retire" the pedal as it cannot be trusted.
    Has anyone else had issues like this with the Sansamp ?

    I tried running the amp without the preamp pedal, but i cannot get on with amp without a bit of dirt. And as money is an issue at the minute i have just purchased the Behringer BDI21 as a temporary replacement.

    So my questions are,

    1) is the BDI21 any good ?
    2) should i run the BDI through the effects loop or in front of the amp ?
    3)should it be before or after the MXR Blowtorch ?

    Thanks

    Lee
     

Share This Page