1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

Help needed- Warwick preamp "pop"?

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by leftybassatl, Dec 24, 2020.


  1. leftybassatl

    leftybassatl

    Sep 3, 2012
    I'm not sure if this is the right forum. Moderators feel free to move or delete if not.

    I have an 1989 Warwick Thumb NT5 that has started popping very loudly when I use the push/pull to go from active to passive. Its the cringeworthy sound your bass makes when you forget your amp is on and you plug in or unplug (yikes). I've never had another of my active basses make this sound, so I'm not sure what to think...

    Everything works fine when staying in either active or passive mode- it's just switching between the two that is painful- so I assume it's the knob and not the pre-amp, but I hope the experts here can weigh in.

    I'd like to get this fixed, but not sure if it's just the Push/Pull knob that I need to replace, or if it's the whole preamp. Does anyone here have any experience with this issue that can tell me what I actually need to replace?

    If it helps, mine looks like the pre-amp pictured here, which I pulled from an older TB classified listing I ran across while researching this issue.
     

    Attached Files:

  2. Primary

    Primary TB Assistant

    Here are some related products that TB members are talking about. Clicking on a product will take you to TB’s partner, Primary, where you can find links to TB discussions about these products.

     
    Mar 7, 2021

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.