hissing from ampeg ba-115...

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by intillectualmin, Dec 2, 2002.

  1. intillectualmin


    Sep 18, 2002
    i will soon be a proud owner of the ampeg ba-115 combo amp... but i had a question for all those who own one or have experience with one. Ive heard that it gives off a hissing noise on the highs... and its not a factory defect or anything like that... so my question is.. is that hissing unbearable? is it so bad that i should start lookin around for different amps again? please let me know.. thanx
  2. incognito89x

    incognito89x ♪♫♪ ♪ ♪ ♫&#983

    Sep 22, 2002
    Royal Oak, Michigan
    I haven't heard any hissing from mine.

    The only problem i get from mine is when i mute the string and hold my bass headstock straight up i pick up the oldies radio station here :p
  3. jbasser206


    Jul 31, 2002
    Western NY
    I have had mine 2 years now and I have not heard any hiss in any range.
  4. intillectualmin


    Sep 18, 2002
    oh.. thanx for the response guys
  5. JayAmel

    JayAmel Moderator Staff Member Supporting Member

    Mar 3, 2002
    Aurillac, France
    I happened to read several testimonies saying the BA-115 hisses when you crank up the treble control. From what I read, one solution is to use the style 2 and increase the gain instead of increasing the volume.

    Hope this helps,
  6. pmkelly


    Nov 28, 2000
    Kansas City, MO
    I had the hissing in the BA-115 that I picked up, so i disconnected the tweeter...

  7. intillectualmin


    Sep 18, 2002
    ill be sure to try those solutions.. thanx a lot for the feedback
  8. lesfleanut

    lesfleanut Guest

    Sep 25, 2001
    Syracuse N.Y.
    I guess some do and some dont. Mine didnt. I still use it once and a while (like now, cause I had to send my head for repairs), nice little amp. :)