Psst... Ready to join TalkBass and start posting, make new friends, sell your gear, and more?  Register your free account in 30 seconds.

Horrible buzzing from Peavey Minx110

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by AndrewT, Sep 7, 2002.


  1. AndrewT

    AndrewT

    Jun 16, 2001
    Sugar Land, TX
    hey all, i must admit, i hadn't picked up my bass in a month or so due to lots of stuff goin on, but i picked it up today, and when i turned the amp, it was all silent. no hiss or anything. i plugged in the input cable, and the loudest most annoying buzzing came out of the speaker. i unplugged the guitar from the amp, and it still buzzed, so i dont think its the guitar. the cable is also brand new, i dont think its that either. any ideas?
     
  2. ESP-LTD

    ESP-LTD

    Sep 9, 2001
    Idaho
    Without the cable plugged in ...

    Try another power outlet.

    See if the noise stops/changes when you push on the input jack.

    See if it stops when you reduce the setting on all the knobs to 5.
     
  3. AndrewT

    AndrewT

    Jun 16, 2001
    Sugar Land, TX
    hey, thanks for the reply...i will check all this tomorrow, i am tired as crap. :)
     
  4. 87octane_

    87octane_ Guest

    Jul 18, 2001
    Sumner, IL
    I've got a Peavy Basic 112 I've had for about 2 years and it does the exact same thing. I'm pretty sure it's in the input jack, because it stops when you wiggle it a little. I think I'm gonna put a new jack in there and trade it in for something else soon.