1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

Hum detection: Amp or Cab?

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by isky, Mar 26, 2018.


  1. isky

    isky Supporting Member

    Jul 6, 2008
    Madison, WI
    The rig: Genz Benz Shuttle 9.0 -> Audiokinesis TC115

    No issues ever, and now all of a sudden there's this hum/rustling coming out of the speaker and especially the horn.
    It's still there when the amp is in "mute" mode, and disappears only when the volume is all the way off.
    Odd thing is: everything works fine for 5-10 min when I switch the amp on, and then gradually the noise appears.

    What could be the issue? I'm not much of an amp/cab specialist, therefore the layman question: can it be the preamp tube? Time to change it?

    Any thoughts?
    Thanks
     
  2. agedhorse

    agedhorse Supporting Member Commercial User

    Feb 12, 2006
    Davis, CA (USA)
    Development Engineer-Mesa, Product Support-Genz Benz
    Well, it can't possibly be the speaker, which makes the troubleshooting a whole lot simpler.

    There are quite a few possibilities with your amp, possibly the tube but not all that likely.

    I have a flat rate service program for the GB amps, PM me and I can get you the information.
     
  3. Primary

    Primary TB Assistant

    Here are some related products that TB members are talking about. Clicking on a product will take you to TB’s partner, Primary, where you can find links to TB discussions about these products.

     
    Feb 26, 2021

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.