1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

My Ampeg SVT-410hlf just died ***?!?!?!

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by Abluesbassist, Feb 14, 2005.


  1. hey i have an SVT410hlf that is less than a year old and it just died on a gig this weekend. i was running a 73 pbass through my svt4pro into it and we were playing and it just stopped putting out sound. i checked the head with another cab and it works fine what gives? anyone ever have this happen to them ?
     
  2. BillyB_from_LZ

    BillyB_from_LZ

    Sep 7, 2000
    Chicago
    Sounds like a wire slipped/broke off the input jack. Cabinets don't usually just die, they moan and groan and fart and give you lots of warning...

    If you have a multimeter (or just an ohmmeter) check to see if you can measure any resistance from positive to negative.

    You can plug in a speaker cable and measure across the other plug.

    When you checked it with another cabinet, did you use the same speaker cable?

    When it stopped working, did the amp shut down?

    You might want to check to make sure that the speaker cable isn't open or shorted...

    You are using a SPEAKER cable aren't you (not a shielded instrument cable)?
     
  3. IvanMike

    IvanMike TTRPG enthusiast, Happy, Joyous, & Free. Supporting Member

    Nov 10, 2002
    Middletown CT, USA
    lucky you-it definitely sounds like a simple "wire got dissconected/jack broke" sorta thing. dying cabs are usually noisy about it.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.