1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

my bass is noisy after bridge installation/set up

Discussion in 'Hardware, Setup & Repair [BG]' started by aelizalde, Sep 23, 2010.


  1. aelizalde

    aelizalde

    Sep 11, 2008
    San Antonio, TX
    I have a Fender P-Bass Special with active noiseless pickups.

    I just got the leo quan badass II bridge and a fresh pair of DR Fat Beams slapped on it about an hour ago.

    something weird is happening though...

    it's freakin noisy now!

    NOTE: I can only hear the noise when my amp's horn is on.

    example:
    Traynor YBA 200-2 thru a Traynor TC1510,
    Horn ON=Noise
    Horn OFF=No Noise (that I can hear anyway)

    same thing with my combo, a GK MB115.

    any idea why? is it because the badass bridge has so much more "umph"

    is this coincidental and i need to change my bass's 9v?

    how can i fix this?

    thanks,

    andrew
     
  2. darkstorm

    darkstorm

    Oct 13, 2009
    Some one forgot to install the ground wire for the bridge &/or wired the pup wrong. P pups are normally hum cancelling but ground wire for bridge is still needed.
     
  3. Chrisk-K

    Chrisk-K

    Jan 20, 2010
    AZ, USA
    The ground wire is not connected to the bridge.
     
  4. Primary

    Primary TB Assistant

    Here are some related products that TB members are talking about. Clicking on a product will take you to TB’s partner, Primary, where you can find links to TB discussions about these products.

     
    Mar 5, 2021

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.