Dismiss Notice

Psst... Ready to join TalkBass and start posting, make new friends, sell your gear, and more?  Register your free account in 30 seconds.

My fuzz boxes sound bad with the new ampeg...

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by mikeylovesmusic, Jan 16, 2004.


  1. mikeylovesmusic

    mikeylovesmusic

    Dec 26, 2003
    Maryland
    I bought the Ampeg BA-210SP and I was going to use my ProCo Rat with it but it sounded like someone let a swarm of angry bees in my amp at any setting with the rat, does the same thing with my Big Muff anf my univox superfuzz...I'm so lost...
     
  2. brianrost

    brianrost Gold Supporting Member

    Apr 26, 2000
    Boston, Taxachusetts
    Turn the tweeter off.
     
  3. JMX

    JMX Vorsprung durch Technik

    Sep 4, 2000
    Cologne, Germany
    what he said. maybe dim the highs a little too.
     
  4. mikeylovesmusic

    mikeylovesmusic

    Dec 26, 2003
    Maryland
    Sorry for the late reply but I tried that, theres no way to disengage the tweeter and the highs only slightly muffled the angry bees when rolled down. I tried all sorts of things with eq and all and nothing works, every other pedal sounds great except for distortions...
     
  5. Nick man

    Nick man

    Apr 7, 2002
    Tampa Bay
    Open it up and physically disconnect the tweeter/crossover from the signal chain.

    Peace
    Nick
     
  6. BillyB_from_LZ

    BillyB_from_LZ Supporting Member

    Sep 7, 2000
    Chicago
    A distortion pedal...or amp modeling pedal with speaker emulation will take care of the bees...