No sound but LED is on (Idiotbox) now with pics

Discussion in 'Effects [BG]' started by paytojt, Mar 19, 2018.


  1. paytojt

    paytojt Supporting Member

    Apr 1, 2015
    Louisville, KY
    Ok. I have a nice Idiotbox Landphil that I bought new back in May. I tried it out, and it worked fine. It was then packed away until now because of moving, and now that I'm settled, got it out and nothing. LED's light up, but complete silence. Clean signal is perfectly fine when pedal is off. Tried new 9 volt battery, same result (good clean signal, no sound when pedal engaged). Any ideas? Updated with gut shots.
     

    Attached Files:

    Last edited: Mar 20, 2018
  2. JonnyAngle

    JonnyAngle Dropping Acid Pedal Etching .com Supporting Member Commercial User

    Nov 24, 2008
    Maple Grove, MN
    DroppingAcidPedalEtching.com
    take a gutshot. I'm guessing something in the switch got disconnected
     
    paytojt likes this.
  3. Fuzzbass

    Fuzzbass P5 with overdrive Gold Supporting Member

    Posting a gutshot would be good, but also contact the manufacturer. I know firsthand that AtariMatt provides amazing customer support.
     
    paytojt likes this.
  4. paytojt

    paytojt Supporting Member

    Apr 1, 2015
    Louisville, KY
    Yeah he wrote back once commenting about cables and power supply. I told him almost 2 weeks ago about using a battery and good clean signal when bypassed and havent heard back. I'll try to get a gutshot up tonight.
     
    Last edited: Mar 19, 2018
  5. paytojt

    paytojt Supporting Member

    Apr 1, 2015
    Louisville, KY
    Now with pics bump
     
  6. paytojt

    paytojt Supporting Member

    Apr 1, 2015
    Louisville, KY
    Only weird thing I noticed was the fuzzy stuff in pics 3 and 4.
     
  7. father of fires

    father of fires Commercial User

    Nov 29, 2006
    BALTIMORE CITY
    Chief of Medicine at Damnation Audio

    Yeah that cap looks dead. Send him the pics and find out his warranty and or repair costs.

    He may asks questions about which power supply you used and such.
     
    Fuzzbass likes this.
  8. Fuzzbass

    Fuzzbass P5 with overdrive Gold Supporting Member

    I blew a cap in my Blower Box in similar fashion by connecting it to an 18V center-positive power supply -- totally operator error :bag:. Interestingly, the BB still worked, but it didn't sound as good... that's the only reason I looked inside.

    Despite my goof Matt fixed me up for free, but I was the original owner and had only had it a few months.
     
  9. paytojt

    paytojt Supporting Member

    Apr 1, 2015
    Louisville, KY
    Must've used wrong polarity. Matt's gonna fix me up. Really stand up guy.
     
    Last edited: Mar 20, 2018
  10. Primary

    Primary TB Assistant

    Here are some related products that TB members are talking about. Clicking on a product will take you to TB’s partner, Primary, where you can find links to TB discussions about these products.

     
    Jun 19, 2021

Share This Page