1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  
     
    TalkBass.com has been uniting the low end since 1998.  Join us! :)

SVP-PRO vibration???

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by mrmoore, Apr 12, 2009.


  1. mrmoore

    mrmoore

    Jul 19, 2005
    Here's a question I should know to answer to but really don't. I have an Ampeg SVP-PRO preamp that I dearly love. I noticed that there is a slight vibration in the rack case when it's on. Is this an issue with the basic action of the tubes as opposed to splid state? It may have had this all along, I just haven't noticed it before. There is no audible buzzing, etc. Its as quiet as a mouse. Thanks,

    Mark
     
  2. MIJ-VI

    MIJ-VI Banned Supporting Member

    Jan 12, 2009
    *bump*
     
  3. JimmyM

    JimmyM

    Apr 11, 2005
    Apopka, FL
    Endorsing: Ampeg Amps, EMG Pickups
    The preamp itself shouldn't vibrate at all, regardless of it having a tube or not. Are you sure it's not from the cab? Does it vibrate with ONLY the preamp on? I have a feeling the vibrations are coming from somewhere else. They almost always come from the cab, not the pre or power amp.
     
  4. MIJ-VI

    MIJ-VI Banned Supporting Member

    Jan 12, 2009
    Hmm... Something just occurred to me.

    OP, does this silent buzzing that you've described feel like electricity?

    If so, you may want to swing by a local hardware store and get a Receptacle tester.
     
  5. Mine has a weird vibration to it as well, but only for the first few seconds after I power it up. Not sure what it is, but it's been working just fine for a good number of years so it can't be anything too serious.
     
  6. rbonner

    rbonner

    Sep 25, 2008
    Power transformer hum... Pretty common stuff. BOB
     
  7. johnk_10

    johnk_10 vintage bass nut Supporting Member Commercial User

    Feb 16, 2008
    Thousand Oaks, CA
    John K Custom Basses
    +1!
     

Share This Page