SVT-6 fan makes whinning noise

Discussion in 'Amps and Cabs [BG]' started by naughtry, Dec 4, 2005.

  1. naughtry


    Jan 31, 2004
    NYC / D.C.
    Its great except the whistling/whining noise that starts up once its been on about 5 few minutes. At first I just hear a fan start up that kinda makes a ticking noise but after awhile it turns into a high-pitched humming/whinning sound thats even audibile when playing.

    Is this normal? Anyone else have a SVT-6 that does this?
    The SVT-6 I bought was the only one Guitar Center had and in the Ampeg display for about a month so they told me I could trade for a boxed new one when it came in sometime before Jan 25 but my band is going on tour Jan 5 so I;m trying to figure out if I need to nag Guitar Center to get me a new one ASAP.
  2. naughtry


    Jan 31, 2004
    NYC / D.C.
  3. kdogg


    Nov 13, 2005
    Sounds like a bad fan bearing. I definitely wouldn't put up with that in a new head. I'd take it back and see if GC can get one in from another store before you go on your tour. If they can't, get your money back and order one online. You'll have it in plenty of time, and most online stores are free shipping.
  4. Daywalker


    Apr 13, 2005
    Woah thats nuts, you can hear the fan somewhat but nothing like that. You should have it replaced/checked out for sure...
  5. naughtry


    Jan 31, 2004
    NYC / D.C.
    I normalized the recording so there is some extra ambient noise but it is pretty loud, my SVT-CL runs quieter then this amp right now.

    They salesman gave me his card so I'll call and talk to him tomorrow. I dont think any other local guitar centers have one in stock though so I might have to wait awhile.