1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  

bad tone

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by slobby, Oct 3, 2008.


  1. slobby

    slobby

    Mar 24, 2008
    Need some advise on a tinny condition with a '75 precision. Used to happen with new strings, then return to normal after a week. Now, constant. Luthier checked out electonics , found to be good. Sounded perfect on his amp. Bought new cords, still sounds very tinny (like one end of strings attached to a coffee can) on both my amps. Any ideas for a solution?
     
  2. stflbn

    stflbn

    May 10, 2007
    Nashville
    Have you tried any other basses through your amp?
     
  3. MatticusMania

    MatticusMania LANA! HE REMEMBERS ME!

    Sep 10, 2008
    Pomona, SoCal
    Or it could possibly be a bad cable. You said it worked fine on your luthiers amp... oh but you tried new cords too? Weird. And its on BOTH of your amps? So it doesnt seem to be your amp. Do you run through an effects/pre's before your amps?
     
  4. EQ = equalization

    do a little research
     
  5. SoLongJake

    SoLongJake Supporting Member

    Jul 1, 2007
    Des Moines, Iowa
    Have you tried moving your amp to a different room? Some rooms just don't sound good.
     
  6. Hugh G Wrekshin

    Hugh G Wrekshin

    Sep 14, 2008
    Turn your treble knob on the amp down to 0, and if it still sounds tinny, you definetly have a problem.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.