1. Please take 30 seconds to register your free account to remove most ads, post topics, make friends, earn reward points at our store, and more!  
     
    TalkBass.com has been uniting the low end since 1998.  Join us! :)

Problem with my bass

Discussion in 'Basses [BG]' started by Bumzy, Jan 19, 2012.


  1. Bumzy

    Bumzy

    Sep 12, 2011
    Miami
    I was jamming then the sound output shut off. amp was still on and working. the volume on the bass was still turned up. idk what happened? when i play, no sound comes out of the amp. any suggestions? :confused:
     
  2. Take off the control plate, and take a picture of the guts. We can probably figure it out from there. Also, unplug your bass and turn on the amp. Touch the end of the patch cable, is there sound? if not you have a faulty cable.
     
  3. Bumzy

    Bumzy

    Sep 12, 2011
    Miami
    ill take a pic of the guts then. and yes there is still feedback when i touch the end of the cable. cable still works.
     
  4. iriegnome

    iriegnome Bassstar style Supporting Member

    Nov 23, 2001
    Kenosha, WI 53140
    Battery? Blown speaker fuse on the amp (Yes mine has seperate fuses for power and speakers)?
     
  5. AgIdoc

    AgIdoc

    Nov 17, 2008
    Huntsville, TX
    yeah battery was my 1st thought. if it's active, obviously. dang too bad it's not the cable.

    loose/broken wire/solder on the inside is way up there on my list of suspects
     
  6. slobake

    slobake resident ... something Supporting Member

    I had a MIM P-Bass that did the same thing. Turned out to be the volume pot.
     
  7. Had the same problem about a month back. I had broken a wire between the pots inadvertently.
     
  8. Bad / loose / faulty cable ?
     
  9. iriegnome

    iriegnome Bassstar style Supporting Member

    Nov 23, 2001
    Kenosha, WI 53140
    The other thing it might be is a problem with the battery terminals or wiring for the battery. Speaking from personal experience by the way.
     

Share This Page