Biz elektrik bas gitaristler, klasik gitaristlerin çoğunlukla sağ elde "apoyando" adını verdiği şeyi kullanırız. Burada bununla ilgili bir
konu var. Öğrencilere, eşit bir saldırı sağlamak için, işaret ve orta parmakların (i, m) telde eşit miktarda ete sahip olması için bileklerini açmalarını önerirdim. Bununla ilgili sorun, Jeff Berlin'in fotoğrafında gösterildiği gibi, bileğinizi kolunuzdan açılı hale getirme olasılığıdır. Bu, karpal tünel sendromu gibi sorunlara yol açabilir. Neyse ki, 40 yıllık bas gitar yolculuğumda bundan kaçındım. Ne yaparsanız yapın, aşırılıklardan kaçınmanızı öneririm!
Günümüzde daha çeşitli bir yaklaşım benimsiyorum ve im çalarken, iki parmağın eşleşmesi için orta parmağımı daha fazla büküyorum. Ayrıca sadece işaret parmağımı (veya ikisini birlikte, URB stili) kullanarak oldukça fazla zaman harcıyorum. Çok şey, sağ elin tellerin hangi tarafına saldırdığına bağlıdır - köprü, sap veya ikisinin arasında bir yer. Ve çok şey, bir pasaj sırasında telleri çaprazlayıp çaprazlamadığınıza ve hangi yönde olduğunuza bağlıdır.
Ayrıca ses düğmenizin sizin dostunuz olmasına izin vermenizi ve bir kompresör kullanmanızı öneririm. Özellikle tellerin en az esnekliğe sahip olduğu köprüye yakın yerlerde çok sert çalmaktan kaçının.