SR650 no sound when EQ switched off

Discussion in 'Pickups & Electronics [BG]' started by Brianovaltine, Jan 15, 2017.


Tags:
  1. Brianovaltine

    Brianovaltine

    Jan 15, 2017
    Hi,

    I got an Ibanez sr650 and I'm noticing that I don't get any sound when the EQ is switched off. I don't know much about active basses, but from what I understand the bass is in passive mode with the EQ off? My amp doesn't have any passive or active switches and I also use Pod Farm which to my knowledge doesn't have anything to adjust between the two. I've tried replacing the battery with no luck.

    Is there something messed up internally or am I just missing something?
     
  2. jasonmatthews

    jasonmatthews

    Jul 10, 2016
    Atlanta, GA
    Yeah so that switch is just an active/passive switch. So when you flip to passive it bypasses the preamp and the treble pot turns into a passive tone control.

    If you are getting *no* output when you're in passive mode, something might be wrong. Are the pickups stock? Were they changed out for active pickups (instead of the stock passive pickups)?
     
  3. Brianovaltine

    Brianovaltine

    Jan 15, 2017
    Everything is completely stock. I got it early last week.
     
  4. Primary

    Primary TB Assistant

    Here are some related products that TB members are talking about. Clicking on a product will take you to TB’s partner, Primary, where you can find links to TB discussions about these products.

     
    May 23, 2022

Share This Page